Volem compartir amb vosaltres la valoració que ha fet de l’Original 1887 el Master of Wine Pedro Ballesteros, en el tast d’escumosos que ha publicat a la revista Decanter d’aquest març 2021.
Ballesteros MW reconeix amb 97 punts el Llopart Original 1887 i el defineix com a “pur Penedès” i “a tocar de la perfecció”. Es una valoració històrica que ens fa molta il·lusió i ens referma en la convicció de seguir apostant per les llargues criances, la singularització de les vinyes i el valor de la Montònega.
Llopart, Original 1887 Brut Nature, Corpinnat 2009 97 punts
A tocar de la perfecció. Un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Montònega (un biotipus local de Parellada) ecològiques, que és molt més que la suma de les seves parts. Deliciós, amb un textura refinada de vi de criança, però també amb fruita fresca i una elegant expressió d’envelliment amb les mares. Final lent i obert. Tot és qüestió d’equilibri, i a móns de distancia del Champagne:
Penedès pur.
El millor Llopart que he tastat mai.
Beure entre 2021 i el 2029